Piec w mojej piekarni był już bardzo stary i działał coraz gorzej. Piekł nierównomiernie, z jednej strony bułki były spieczone, a z drugiej dopiero przestały być całkiem surowe. W dodatku coraz wolniej się nagrzewał, a mi potrzebne były dodatkowe funkcje i ustawienia temperatury.

Piece piekarskie wysokiej jakości

profesjonalne piece piekarskieZdecydowałam, że pora na zakup lepszego sprzętu, tak dalej być nie może. Przeszukiwałam strony producentów, by zobaczyć jak sprzęty się zmieniały i co teraz można mieć. Widziałam, że profesjonalne piece piekarskie bardzo się różniły od mojego starego pieca. Przede wszystkim teraz do wyboru były piece modułowe, konwekcyjne, a nawet obrotowe. Znalazłam nawet piece mieszane, to znaczy w jednej konstrukcji były wydzielone miejsca na różne piece, więc jednocześnie można było piec więcej rzeczy i w różnej temperaturze. Dodatkowo piece mogą być łączone z urządzeniami do robienia ciasta i liniami do pieczywa. Przy takim piecu znaczące są takie czynniki jak różne trybu pieczenia, zakres temperatur, czy szybkość nagrzewania się. Dodatkowo powinno być kilka tac do pieczenia i drzwiczki z dużym przeszkleniem. Profesjonalne piece zdecydowanie różnią się od tych do domu. Zarówno pod względem wielkości, jak i funkcji. Skontaktowałam się z jednym producentem, bo tak wyszło taniej, niż jakbym miała robić zakupu w hurtowi czy sklepie. Od razu piec został mi wysłany kurierem i już następnego dnia mogłam go przetestować. Sprawdził się rewelacyjnie.

Piec piekarski dla profesjonalistów musi się znaleźć w każdej piekarni. Piec to zakup podstawowy, resztę sprzętów można dokupować w miarę zapotrzebowania i tego w jakim kierunku będzie szła firma. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona. Wiem doskonale, jak wybrać sprawdzone urządzenia piekarnicze.

Kategorie: Usługi