Zarządzanie lokalem gastronomicznym może być kłopotliwe, szczególnie dla tych osób, które nie chcą korzystać ze specjalnym programów do zarządzania tego typu obiektami. Jest to duży błąd, gdyż dzięki temu rozwiązaniu, zyskujemy możliwości nie tylko szybszej realizacji zamówień, ale także kontroli pracy naszych pracowników.

Program SOGA – najważniejsze funkcje

oprogramowanie sogaZarządzanie siecią lokali gastronomicznych może być znacznie prostsze, jeżeli zdecydujemy się na używanie profesjonalnych programów, takich jak oprogramowanie soga. To niezwykle proste w użyciu oprogramowanie, ma ogromną liczbę funkcji, które wpływają pozytywnie na czas realizacji zamówień, kontrole wydajności pracy pracowników i zarządzanie towarem. Zdecydowanie największym plusem tego programu jest wspomniana wcześniej prostata obsługi, dzięki czemu poradzą sobie z nim wszyscy pracownicy, również ci którzy nie obsługują komputera na co dzień. Obsługę programu można dodatkowo uprościć, dzięki swobodnej konfiguracji menu programu. Oczywiście sama prosta obsługa nie zastąpi dużych możliwości tego typu programów, ale Soga jest wyposażona we wszystkie niezbędne właścicielom restauracji funkcje. Znajdziemy więc tam możliwość dokładnego monitorowania sprzedaży, oraz wgląd do danych, ułatwiających ocenę pracy wszystkich naszych pracowników, w tym kelnerów. Dane te można porównywać do poprzednich okresów lub tez porównać je do pracy innych osób na tym samym stanowisku. Dodatkowy plus programu soga, to dostępność wielu dodatkowych modułów, które rozbudowują jego funkcje.

Każda współczesna restauracja powinna opierać swoje funkcjonowanie na zaawansowanym programie komputerowym. Dzięki niemu możliwe jest szybsze i sprawniejsze zarządzanie sprzedażą, towarami, oraz kontrola jakości pracy pracowników. Warto wybierać te programy, które wyróżnia prosta obsługa.